Vapaa-aika

Mikrovillus ry:n liikkarinkitoiminta

Mitä?
Villuksen liikkarinki on syksyllä 2020 toimintansa aloittanut vapaa-ajan harrasteverkosto. Liikkaringin tavoitteena on yhteisövetoisesti tarjota ainejärjestömme jäsenille matalan kynnyksen ympärisvuotista liikuntatoimintaa. Toimintamme lähtökohtia ovat arkisuus, osallistaminen, yhteisöllisyys ja kannustaminen. Pyrimme osaltamme tukemaan opiskelijoidemme hyvinvointia, opiskelukykyä ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä.

Miten? 
Liikkarinkitoiminta pyörii järjestelmällisen epäjärjestelmällisesti vapaaehtoisten Villusten voimin. Järjestämme omien kiinnostuksenkohteidemme ja harrastuneisuutemme pohjalta yhteisiä treenejä, jumppia, lenkkejä, pelejä ja lajikokeiluita, joihin muut jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan.  Lisäksi liikkarinki toimii hyvänä verkostostona ja viestintäkanavana jokaiselle, joka kaipaa hetken mielijohteesta kaveria lenkille, ulkojäille tai vaikkapa koiran ulkoilutukselle vesisateeseen! Jokaisella ainejärjestön jäsenellä on mahdollisuus osallistua toimintaan juuri itselleen sopivalla aktiivisuudella, eikä johonkin aktiviteettiin osallistuminen edellytä esimerkiksi vastavuoroista liikuntatoiminnan järjestämistä. Toiminta on lähtökohtaisesti ilmaista, ja mm. lajikokeilujen osallistumismaksuista ilmoitetaan erikseen.

Toiminnan ylläpitämisessä ja suunnittelussa hyödynnetään WhatsApp -ryhmää, johon jokainen toiminnasta kiinnostunut voi halutessaan liittyä. Tämän lisäksi pyrimme järjestämään kuukausittaisia liikkaringin tapaamisia, joissa toiminnan kehittämisestä ja järjestämisestä kiinnostuneet kokoontuvat ideoimaan tulevan kuukauden toimintaa rennoissa merkeissä. Viestinnässä hyödynnämme Mikrovillus ry:n nettisivujen kalenteria sekä muita yleisiä viestintäkanavia, kuten Facebookia ja Instagramia.

Kenelle? 
No aivan kaikille – tuu säkin siis mukaan rentoon, kannustavaan ja positiiviseen toimintaan tukemaan omaa terveyttäsi ja verkostoitumaan muiden opiskelijoiden kanssa! 

Kuinka pääsen mukaan?

1. Lue aivan ensiksi liikkaringin toimintaperiaatteet ja sitoudu noudattamaan niitä toimintaan osallistuessasi.
2. Seuraa Mikrovillus ry:n kalenteria ja viestintäkanavia liikkaringin toiminnasta.
3. Osallistu, vaikuta ja järjestä oman innostuksesi ja käytettävissä olevan aikasi puitteissa!
WhatsApp-ryhmän liittymislinkin löydät Mikrovilluksen tiedotusryhmästä tai viikon 36 Mikroinfosta (löytyy esim. Yammerista).

Lisätietoja:
Liikuntavastaavilta Millalta ja Ainolta
millaaal@student.uef.fi / ainorov@student.uef.fi


Helmiralli


MEVEK

MEVEK (eli Mikrovilluksen EpäVirallinen ElokuvaKerho) tarjoaa villuksille elokuvaelämyksiä leffailtojen ja ekskursioiden muodossa. Naturan N100-salissa katsellaan noin kerran kuussa kaksi äänestyksellä valittua leffaa vaihtelevista genreistä ja napostellaan – ilmaiseksi! Huippuodotetut leffat mennään katsomaan porukalla elokuvateatteri Tapioon huokeaan ryhmähintaan. MEVEK:n tarjonnasta löytyy jotakin kaikille aina Marvel-fanista taidesnobiin, joten tule sinäkin mukaan! Meidän toimintamme on olemassa juuri Sinua varten.


Mikroilmasto

TULE MUKAAN MIKROILMASTOON!

 

Mikroilmasto on Mikrovillus ry:n alainen ryhmä, jonka tarkoituksena on tarjota Mikrovilluksen jäsenille mahdollisuus keskustella ympäristö-, ilmasto- ja luontoasioista sekä myös vaikuttaa ainejärjestön ja mahdollisesti myös muiden tahojen toimintaan. Mahdollisuus myös järjestää esimerkiksi dokumentti-iltoja, kutsua vierailevia puhujia, haastaa muita järjestöjä ympäristötekoihin ja niin edelleen!

Mikroilmastoon voivat liittyä kaikki Mikrovilluksen jäsenet, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta. Sitoutumispakkoa ryhmän toimintaan ei ole, joten mukaan voi tulla aina kun vaan ehtii. Facebook-ryhmään voivat liittyä nekin, jotka eivät pääse tapaamisiin, mutta ovat kuitenkin aiheesta kiinnostuneet!

Mikroilmaston Facebook-ryhmän löydät osoitteesta https://www.facebook.com/groups/2224702914523195/


Villuksen vanhuspassi

Uusi syksy ja uudet kujeet! Tässä kaikille villuksen vanhuksille vinkkejä, mitä kujeita voi ja kannattaa suorittaa tulevan syksyn aikana vanhuspassin muodossa. Tulostathan siis itsellesi liitteenä olevan passin ja suorita niin monta tehtävää kuin vain kerkeät Mikrovilluksen pikkujouluihin mennessä. Täytetyt passit palautetaan pikkujouluissa ja eniten tehtäviä suorittaneet palkitaan ruhtinaallisin tittelein ja palkinnoin. Tehtävät tulee suorittaa hyvän maun ja Suomen lakien sallimissa rajoissa.